Pershyttans Tågcafé*

Om Pershyttans Tågcafé

I den lilla bergsmansbyn Pershyttan utanför Nora står det två tågvagnar från början av 1900-talet uppställda. Familjen Pettersson heter vi som sedan 2020 serverar fika, glass och lunch ur dessa vagnar. Vår ambition är att så långt som möjligt använda råvaror från producenter i närområdet och vi bakar allt fikabröd själva.

Nytt för i år är att vi kommer servera glass gjord på fårmjölk, från producenten En Får Tacka, som komplement till Götlunda glass. Vårt kaffe kommer numer från Cozo Coffee som är ett lokalt microrosteri.

Hos oss kan ni stanna för en förmiddagsfika, glass en varm dag eller äta en god lunch serverad vid bordet. Det finns runt 80 sittplatser på vår stora uteservering. Vid dåligt väder kan man även sitta i restaurangvagnen.

Vi öppnade årets säsong i mitten av april, då endast på helger. Vår högsäsong är mellan juni och augusti och då kommer vi ha öppet tisdag till söndag.

Vår uteservering är väldigt lättillgänglig för de som har svårt att ta sig fram. Däremot kan det vara en utmaning att ta sig in i själva restaurangvagnen då trappstegen är ganska höga. Det finns handikapptoalett i anslutning till oss.

Pershyttan är ett fint och intressant besöksmål. Här finns en av världens få fortfarande fungerande stånggångar, hytta, smedja, gruvor och mycket annat intressant att uppleva och titta på.

 

Kontakt

Telefon: 0727-333 771
Hemsida: Klicka här

Gamla Pershyttan, 71391 Nora

Pershyttans tågcafe

Ordinarie Öppettider

Sommartid tisdag-söndag 10.30-16.00

Öppet helger från och med maj-sept 10.30-16.00