Trafik- och parkeringsfrågor under Noramarken

Ett samarbete mellan Noramarken, Polisen och Nora Kommun

I centrala Nora gäller förbud att stanna inom zon från torsdag 24 augusti 2023 kl 18.00 till söndag 27 augusti 2023 kl 22.00

I centrala Nora gäller förbud mot trafik med motordrivet fordon från lördag 26 augusti 2023 kl 06.00 till söndag 27 augusti 2023 kl 18.00

Förbuden gäller inte dig som marknadsförsäljare som har rätt att framföra ditt fordon till dels försäljningsplatsen, dels till lämplig parkeringsplats, se nedan. Du måste dock kunna visa upp ditt passer- och parkeringskort,

Passer- och parkeringskortet ska ovillkorligen fästas väl synligt på insidan av vindrutan för att våra parkeringsvakter och områdesteam vid vägspärrar/avstängningsbommar ska se dem enkelt. Vid Borgmästargatan finns en avstängningsbom (den enda) som kommer att hållas öppen dygnet runt.

Tänk på var du parkerar och placera därför din bil på avsedda p-platser. Se information på marknadskartan du fått tidigare.

Utryckningsvägarna ska vara framkomliga! Polisen har meddelat att parkeringsböter på 600 kronor kommer att skrivas ut på de fordon som står felparkerade. Riskera inte att få parkeringsböter! Respektera de lokala trafikföreskrifterna som gäller under Noramarken.

Parkeringsplats för marknadsförsäljare finns dels vid ”Residenset”, korsningen Herrgårdsgatan och Kungsgatan, dels på den västra delen av Skojarbacken väster om tivolit. Några bilar kan även få plats på Willys parkeringsplats eller på gräsytan framför idrottshuset till väster om Skolgatan och Herrgårdsgatan.

Mot avgift kan du även välja en parkeringsplats för husbilar och bil med husvagn. Den finns vid järnvägsstationen. Personal  hjälper dig till rätta. Där finns tillgång till el, vatten och toalett och trevlig samvaro. Utöver parkeringsplatserna kommer det att finnas vissa gator där det går bra att parkera med parkeringskortet. Se karta, eller håll utkik när du kommer, och lyssna med våra områdesteam i gula västar. De gör vad de kan för att hjälpa dig. Och du… Ta det lugnt, vi samarbetar i trafiken även under Noramarken!

Tack på förhand och varmt välkommen till Nora och Noramarken