Program för Nora Julmarknad 2018

Julmarknad på gator och torg

Staden är fylld av marknadsstånd där du kan köpa hantverk, gårdsprodukter och annat smått och gott. Marknaden och butikerna håller öppet lördag och söndag kl 10-16.

Häst och vagn

Therese och Dolly tar dig på en mysig rundtur i staden. Start från Nora torg, lördag och söndag kl 10-16.

Göthlinska Gården

Upplev gammaldags jul i unik bevarad 1800-talsmiljö på Göthlinska gården. Se “Femina fashion”, en utställning med kvinnligt mode ur familjen Göthlins garderob 1890-1930. Servering av glögg och pepparkaka. Drop in lördag och söndag kl 10-16. Entré 40 kr.

Vernissage i konsthallen

Vernissage för utställning med Dag Lundblad som visar akvarell och installation.
Nora Konsthall, Biblioteket, lördag kl 11-15.

Julöppet på NoraGlass

Endast två dagar på vintern har NoraGlass öppet och det är givetvis under julmarknaden. Här laddar man upp med juliga smaker men vad det blir för ”dagens smak” är som vanligt en överraskning. Saffran, pepparkaka, julmust eller enbärsglass, kanske? Välkommen till kiosken på Glasstorget, öppet under hela julmarknaden.en.

Tomtefar kommer

Tomtefar passar på att vara i stan för att ta emot julklappsönskningar. Nora torg, lördag och söndag kl 13-15.

Jul i Bryggeriet

Välkommen att njuta av julstämning i genuin hantverksmiljö! Butiker med julerbjudanden, öppna ateljéer och verkstäder och café med hembakat. Kvarteret Bryggeriet, lördag och söndag kl 10-16.

Nora Bergslags Smidesförening

Visning och försäljning av smidesprodukter.
Nora torg, lördag och söndag kl 10-16.

Julmarknadskonserter i Nora Kyrka

Medverkande: Astrid Jansson, Anna Andersson, Marie J:son Lindh Nordenmalm och Essen Ledstam.
Lördag 3 december kl 13 samt kl 15.
Söndag 4 december kl 14.
Fri entré.

Pepparkakshustävling!

Rösta på finaste pepparkakshuset och vinn ett presentkort i Noras butiker. Var med och rösta fram din favorit i pepparkakshustävlingen i skyltfönstren hos butikerna på Prästgatan 6, röstsedlar finns i butikerna. Röstningen pågår fram till kl. 14 på söndagen. Tre stycken presentkort lottas ut till de som är med och röstar.

Delta i pepparkakshustävling på Nora Julmarknad. Alla pepparkakshusbagare inbjuds att vara med och tävla. Presentkort till första-, andra- och tredjepriskreatörerna står på spel. Anmäl dig i någon av butikerna på Prästgatan 6 senast 26 nov, endast 10 platser finns. Under julmarknaden 8-9 december kan alla julmarknadsbesökare hämta och lämna röstsedlar i butikerna på Prästgatan 6. Röster som lämnas in innan kl. 14 på söndagen räknas och bygget med flest röster vinner. Vinnaren meddelas via anslag i butikerna kl. 15 den 9 december.

Nora Brygghus

Provsmakning av öl och försäljning av lättöl.
Kvarteret Bryggeriet, lördag och söndag kl. 12-16.